Ekspressiivisen taideterapian verkkokurssi

*** *** *** 

Syvennä itsetuntemustasi, tutki tunteitasi ja ajatuksiasi, löydä uusia näkökulmia 

Viikottaiset (tai omaan aikatauluusi sovitetut) työskentelykerrat auttavat avaamaan luovuuttasi, ymmärtämään itseäsi ja 

Tule mukaan!
 

Haluaisitko syventää suhdetta itseesi?

 

Kaipaatko arkeen "henkireikää," tukea henkiseen jaksamiseen? Toivoisitko lisää luovuuden virtausta?  Haikailetko eteenpäin pääsemistä pysähtymisen tilasta? Unelmoitko myötätuntoisemmasta ja rakkaudellisemmasta suhteesta itseesi?

Tule mukaan ekspressiivisen taideterapian verkkokurssille olemaan omien tunteidesi ja aistimustesi kanssa, tutkimaan taiteen tekemisen voimauttavaa vaikutusta, tiedostamaan ja muuntamaan alitajuisia uskomuksiasi, jotka eivät enää palvele hyvinvointiasi ja vahvistamaan yhteyttä omaan sisäiseen viisauteesi!

Ekspressiivinen taideterapia on 1970-luvulla USA:ssa alkunsa saanut kehollinen, aistinen, taiteen tekemistä työkaluna käyttävä menetelmä omien tunteiden tutkiskeluun, paremman itsetuntemuksen saavuttamiseen ja oman keho-mielikokonaisuuden ymmärtämiseen.

Tule mukaan!

On tullut aika jälleen rakastaa itseäsi 

Verkkokurssilla voit sukeltaa syvälle tunteisiisi ja saada uudenlaisia näkökulmia ja  löytää voimavaroja, joista  et ole ollut tietoinen

TULE MUKAAN

EKSPRESSIIVISEN TAIDETERAPIAN VERKKOKURSSILLE

YHDISTY SIIHEN, MILLÄ ON ENITEN MERKITYSTÄ: 
OMAAN SISÄISEEN OHJAUKSEESI.

Ei ole mitään tiettyä päämäärää, joka sinun pitää saavuttaa. Minä ohjaan tehtävät, sinä teet sillä tavalla, kuin itsellesi on mahdollista. Käsiteltävät asiat nousevat omasta itsestäsi harjoitusten myötä, ei ole mitään valmista muotoa, mihin sinun pitää sovittaa itsesi ja elämäsi, vaan prosessisi muotoutuu itsesi näköiseksi.
Sinussa itsessäsi on jo kaikki tieto, mitä tarvitset voidaksesi paremmin. Siihen tietoon pitää vain päästä käsiksi ja tämä menetelmä avaa oven juuri sinne. 
Mitään ei tarvitse osata, mihinkään ei tarvitse pyrkiä.  Halu tutkia sitä, mikä jokaisessa hetkessä ilmenee ja työskennellä sen kanssa riittää. 

 • Luova menetelmä antaa alitajunnan puhua
 • Tekemällä saavutettava tieto on erilaista, mutta aivan yhtä validia, kuin järjen ja logiikan avulla saavutettava tieto
 • "Low skill, high sensitivity" eli olennaista on matala osaaminen, korkea aistiminen

Anna itsellesi aikaa omien tunteidesi ja ajatustesi parissa. Kun otat säännöllisesti aikaa kuunnella ja tutkia tunteitasi ja tuntemuksiasi, itsetuntemuksesi syvenee, tulet paremmin tietoiseksi tunteistasi, ajatuksistasi ja alitajuisista uskomuksistasi.
Halutessasi voit muuntaa näitä uskomuksia sellaisiksi, jotka palvelevat paremmin sinua ja kasvuasi ihmisenä. 

TULE MUKAAN!

 #1

Kehollinen, aistinen menetelmä antaa alitajuisten ajatusten ja kehomuistin päästä esille ja näkyväksi.

 #2

Taiteen tekeminen kuuluu kaikille. Sen avulla voit antaa tulla näkyväksi sen, mille ei välttämättä ensisijaisesti löydy sanoja, mutta mikä kuitenkin on olemassa.

 #3

Verkkokurssi antaa sinulle rauhan työskennellä ohjatusti, mutta itsenäisesti, täysin omaan aikatauluusi sopivasti. Halutessasi voit jakaa oivalluksiasi ja ajatuksiasi kurssialustalla ja/tai Facebook -ryhmässä, mutta mitään pakkoa siihen ei ole. 

#4

Eri taiteenlajien välillä liikuskelu antaa erilaisia näkökulmia ja vie prosessiasi välillä ehkä yllättäviinkin suuntiin verrattuna tunteista puhumiseen.

 #5

Kurssi on etenevä kokonaisuus ja sitoutuminen työskentelyyn mahdollistaa turvallisen ryhmän syntymisen, sekä oman prosessisi etenemisen.

#6

Et tarvitse monimutkaisia välineitä, muutamalla perustarvikkeella pärjäät jo pitkälle. Sinun ei myöskään tarvitse osata mitään, eikä pyrkiä mihinkään. 

Verkkokurssi koostuu:

 • Tervetuloa -osiosta, jossa saat yleisohjeet työskentelyyn ja tarvikkeisiin
 • 6 varsinaisesta työskentelyosiosta,
 • sekä päätösosiosta, jossa saat ohjeet prosessisi päättämiseen ja koostamiseen itsellesi sopivalla tavalla. 
Lisäksi Bonuksena: 
-saat pääsyn Hiljentymisen Hetki -meditaatiokirjastoon, joka täydentyy livemeditaatiotallenteilla jatkuvasti. (arvo 249€)
-kurssin päätteeksi saat pääsyn Teksti virtaa - intuitiivisen kirjoittamisen verkkokurssilleni, jonka kanssa voit halutessasi jatkaa työskentelyäsi omatoimisesti kirjoittamisen parissa. (arvo 29,90€)

Tule mukaan!

Kurssiosioiden sisältö:

Ennen ensimmäistä varsinaista työskentelyä saat Tervetuloa -osion, jossa kerron lyhyesti ekspressiivisen taideterapian historiasta ja työskentelyn keskeisistä periaatteista.
Saat tässä osiossa myös helpot ohjeet taiteen tekemisen tarvikehankintoihin.
Tämä kurssi EI OLE taiteen tekemisen teknistä opetusta, vaan ennenkaikkea tämä on matka itseesi ja niinpä tarvikkeiden on hyvä olla mahdollisimman yksinkertaisia, jotta materaalien tekninen osaaminen ei nouse tekemisen esteeksi.
Vähimmillään pärjäät vaikka kynällä ja ilmaisjakelulehdillä, kevyen panostuksen välinevalikoima voisi olla vaikkapa remonttipaperirulla, lasten sormivärit ja väriliidut ja kynä ja vihko/kopio-/piirustuspaperia, varsinaista ylärajaahan ei sitten välinevarustelulla ole, jos taidetarvikekauppaan eksyt... Mutta pienellä ja yksinkertaisellakin pärjää. 

1. Työskentelykerta

Aloitetaan työskentely ja matkasi ekspressiivisen taideterapia parissa.  Virittäydytään työskentelyyn kehollisesti, ohjaan sinut lempeästi ja sujuvasti kuvan tekemisen pariin ja kirjoittamaan tajunnanvirtatekstiä. Tästä se alkaa! 

2. Työskentelykerta

Vähän enemmän liikettä ja oman kehosi parissa olemista, mutta myös kuvan tekemistä ja kirjoittamista. 

3. Työskentelykerta

Oman äänesi parissa työskentelyä video-ohjauksella tuettuna, siirtyillen kirjoittamisen ja kuvan tekemisen välillä. (Ei tarvitse osata laulaa!)

4. Työskentelykerta

Ihmisellä on taipumus muovailla asioita. Niinpä pääset tällä kerralla jonkin muovailtavan materiaalin pariin, kuvan tekemisen ja kirjoittamisen lisäksi. 

5. Työskentelykerta

Tällä kerralla pääset tekemään hahmoa ja kommunikoimaan sen kanssa. Mitään näytelmäkirjailijan koulutusta ja/tai naamiaistarvikkeita et tarvitse, vaan paperi, värit, kirjoitusvälineet ja mielikuvitus riittävät. 

6. Työskentelykerta

Viimeisellä varsinaisella työskentelykerralla pääset vielä syventymään läsnäoloon, fyysisiin aisteihin ja havainnoimaan niiden vaikutusta ajatuksiin. 

Viimeisen varsinaisen työskentelykerran jälkeen saat vielä ohjeet kokoavaan työskentelyyn, jossa teet itsellesi itseäsi varten "lopputyön," jonka avulla saat koostettua kurssin aikana tekemiäsi havaintoja ja oivalluksia ja edistettyä niiden viemistä osaksi arkeasi. 
Tässä osiossa voit myös halutessasi tutustua lähdeluetteloon ja ekspressiivisen taideterapian ammatillisempaan puoleen, josta kerron lyhyesti. 

Tule mukaan!

MINÄ OLEN SANNA.

Useimmat ihmiset kuvailisivat minua äidiksi, terapeutiksi, hoitajaksi tai yrittäjäksi. Mutta todellisuudessa olen paljon enemmän. Ja niin olet sinäkin.

Elämä heitteli tielleni haasteita jo todella nuoresta lähtien. Käytyäni aikani puhumassa erilaisten ammattilaisten kanssa kokemuksistani ja tunteistani, tajusin, että pelkästään tunteista puhuminen ei vielä muuta mitään. Se helpotti hetkeksi, kun sai jakaa tunnekuormaa, mutta esimerkiksi omaan itseen liittyvät negatiiviset uskomukseni eivät muuttuneet mihinkään.
Kunnes löysin ekspressiivisen taideterapian.
Oli niin ihanan vapauttavaa vain kuunnella kehoani, antaa sen liikkua ja antaa liikkeen avata tunnelukkoja, sallia kehon tuntemusten ohjata kuvan muodostumista paperille, tai antaa tajunnanvirtatekstin virrata paperille ilman mitään päämäärää mistään järkevästä lopputuloksesta, antaen sen tapahtua, mitä tapahtui.
Ryhmässä omana itsenäni nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi tuleminen oli aivan uskomattoman eheyttävä kokemus, aivan kuin olisin ensimmäistä kertaa lapsuuden jälkeen alkanut olla olemassa.
Aina, jokaisella kerralla tekemisen prosessi toi hedelmiä, uudenlaisia näkökulmia itseeni, ajatuksiini ja tunteisiini. 
Aloin tuntea olevani arvokas ihmisenä, entisen alemmuuden tunteen sijaan. 

Saatuani itse niin valtavan suuren, suorastaan elämänmullistavan kokemuksen ekspressiivisestä taideterapiasta, päätin opiskella siitä myös ammatilliset opinnot.
Olenkin vuodesta 2014 alkaen saanut olla todistamassa kymmenien ihmisten nousua kukoistamaan omaksi parhaaksi itsekseen. 

Koulutukseni oli 60op laajuinen ja se on arvostetun sveitsiläisen European Graduate Schoolin (EGS) alainen. EGS tekee jatkuvasti akateemista tutkimusta, myös ekspressiivisestä taideterapiasta. 

Olen lisäksi opiskellut terapeutin opintoja ekspressiivisestä taideterapiasta 12op, sekä NLP (neurolingvistinen ohjelmointi) Master Practitioner -opinnnot. 
Käytän ohjauksessani lisänä myös NLP -tekniikoita, niillä on paljon yhteistä ekspressiivisen taideterapian kanssa! 

Kutsun sinut mukaan tälle kurssille arvostamaan omaa ainutlaatuisuuttasi, kasvamaan henkisesti, aukomaan tunnesolmujasi ja saamaan lisää itsetuntoa ja  -tuntemusta!

Tule mukaan!

Mitä asiakkaani sanovat:

"Tämä kurssi on ollut hyvin antoisa, tulen mielelläni uudelleen.
Lämpimässä ja rennossa ohjauksessasi on ollut tosi kivaa työskennellä. Annat hienosti tilaa kaikille tulla kohdatuksi ja olla omana itsenään. Kiitos! <3"

 
Johanna

"Suurkiitos Sanna, tää on ollut mahtava kurssi ja aivan ihanaa, että tällaista työskentelyä on tarjolla! <3"

 
 

"Lämmin kiitos!
Hyvin olet ohjannut, luonut tilaa, ja mahdollistanut ryhmälle sen, mitä se on tarvinnut. Tämä on mahdollisuus tutkia, mitä omassa elämässäsi tapahtuu, luovalla ja yllätyksiä avaavalla tavalla. "

 
Jussi :)

"Olet Sanna ihana ja turvallinen ohjaaja. Kiitos sinulle ja myös iso kiitos siitä yksilöohjauksesta, se oli vaikuttava :)
Kiitos <3"

 
 

"Hyvä kurssikokonaisuus, jossa tuotettiin hyvää itselle eri ilmaisumuotoja käyttäen.
Erinomainen ja ammattitaitoinen vetäjä ja mukava :)
Kiitos. Tämä toi minulle paljon hyvää."

 
 

"Suosittelen sellaiselle, joka haluaa työstää asioitaan/ajatuksiaan muillakin kuin sanallisilla keinoilla. Suosittelen sellaisille, joiden on vaikea ilmaista itseä/on vetäytyviä/estyneitä -> kurssi voi vapauttaa. Se pakottaa tekemään valintoja ja näyttämään jotain itsestään muille -> tulla nähdyksi :) 

 

"Odotukset: Avoimin mielin tulin. Ajattelin, että voin hetken hengähtää arjessa eikä tarvitse suorittaa, varsinkaan taiteen tekemistä, kun teen sitä työkseni. Jotain vinkkejä myös omaan työhöni.
Mitä sain:  Näkökulmia elämässäni oleviin prosesseihin. Lepoa, hengähdystaukoa, mitä toivoinkin. Voisin kokeilla näitä tekniikoita itsekseni tai työssäni.
Suositukset: Vahva suositus, jos haluat tarkastella elämääsi uusista näkökulmista. 5/5"

Tästä mukaan!

ONKO TÄMÄ KURSSI OIKEA SINULLE?

 

Oletko valmis tutkimaan itseäsi, tunteitasi, ajatuksiasi ja elämäsi tapahtumia?

Tunnetko väsymystä, riittämättömyyttä, jopa masennusta? 

Tuntuuko sinusta siltä, että elämästäsi puuttuu jotakin? Vaikka kaikki olisi periaatteessa hyvin?

Tai oletko kokenut jonkin suuren elämäntapahtuman, josta tuntuu olevan vaikea päästä eteenpäin? Tai on haastavaa kohdata tai käsitellä tunteitasi ja ajatuksiasi?

Kaipaatko selkeyttä suhteessa omaan itseesi?

Tai suhteessa elämäsi tapahtumiin?

Jos vastasit yhteenkin kohtaan KYLLÄ, tämä kurssi on ehdottomasti sinulle.
Ekspressiivinen taideterapia antaa tilaa sille, mikä juuri tässä hetkessä ilmenee, koska se on aina se, joka on oikein. Sinä itse tiedät, mitä sinä tarvitset voidaksesi paremmin. Siihen tietoon pitää vain päästä käsiksi, ja se ei aina tapahdu loogisen järjen ja ajattelun avulla. 
Kehollinen, aistinen menetelmä auttaa luovan prosessin avulla kirkastamaan sitä, mikä on olennaista ja tärkeää. 

Kenelle tämä kurssi ei sovi?

Jos et ole valmis tai halukas sitoutumaan työskentelyyn. Ja pysyttelemään sen parissa loppuun saakka, vaikka välillä se saattaa tuntua vaikealtakin. 
Jos et halua kohdata ja tuntea tunteitasi.
Jos et halua ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnistasi. 
Jos odotat taikasauvan heilautusta ja/tai ihmepilleriä, jonka avulla seuraavana aamuna heräät ilman ongelmia ilman minkäänlaista omaa panostasi asioihin. 
Jos sinulla on akuutti päihdeongelma.
Tai sellaisia mielenterveyden haasteita, jotka vaikeuttavat aika- ja paikkaorientoitumista. 


Silloin tämä kurssi ei ole sinulle. 
Saattaisit hyötyä enemmän liveryhmästä tai livetapaamisista. 

TULE MUKAAN!

Ekspressiivisen taideterapian verkkokurssi

249€

 • Viikottain aukeavat osiot, jotka voit sijoittaa aikatauluusi itsellesi sopivasti. 
 • Video-ohjaus auttaa tekemään tehtäviä reaaliajassa. Voit tarpeesi mukaan pysäyttää videon ja ottaa tekemiseen lisää aikaa. Voit halutessasi myös kerrata osioita ja tehtäviä oman tarpeesi mukaan. 
 • Monipuoliset matalan kynnyksen tehtävät herättelevät luovuuttasi ja auttavat tulemaan tietoiseksi kehostasi, tunteistasi ja ajatuksistasi, ilman painetta tavoitteisiin pääsemisestä. 
 • 7 viikon prosessi (minimissään) saa aikaan muutoksia itsessäsi. Halutessasi voit tehdä osiot vaikka joka toinen viikko. 
 • Voit ladata maksuttoman Kajabi -sovelluksen kännykkääsi, jolloin kurssi kulkee mukanasi missä tahansa. 
 • Saat lisäksi pääsyn Hiljentymisen Hetki -meditaatiokirjastoon (arvo 249€)
 • Saat myös pääsyn Teksti virtaa - intuitiivisen kirjoittamisen kurssille, jonka kanssa voit halutessasi jatkaa työskentelyä kirjoittamalla (arvo 29,90€)
Varaa paikkasi tästä!

Jäikö jokin askarruttamaan? Kysy rohkeasti sähköpostilla: [email protected] niin vastaan sinulle mahdollisimman pian!

TULE MUKAAN!